Poslech
Recepty Apetýtu
17. července  2017 v 11:00  

Utopenci

Cesta za dobrým utopencem začíná kvalitním špekáčkem - Foto: Eva Odstrčilová

Cesta za dobrým utopencem začíná kvalitním špekáčkemFoto: Eva Odstrčilová

Podle tohoto receptu připravuje Miroslav Kubík z Velkých Bílovic utopence už pěknou řádku let a všem chutnají. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny a také trpělivost. Pustit se do nich totiž nemůžete dříve než po týdnu.

Budete potřebovat: 

2 kg špekáčků
malá hlávka zelí
3 větší cibule
paprikové lusky (různých barev)
sladkokyselý nálev na okurky
zavařené feferonky (i s nálevem)
bobkový list
nové koření
barevný pepř 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a několikrát podélně nařízneme.  

2. Papriku, zelí a cibuli nakrájíme na proužky.  

3. Vezmeme pětilitrovou sklenici a na dno dáme trochu zelí a cibule.  

4. Na tuto vrstvu rozložíme část špekáčků a po obvodu klademe papriku, zelí, cibuli feferonky a koření.  

5. Takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny (barvu papriky střídáme) a každou vrstvu jemně přitlačíme.  

6. Jakmile je láhev plná, zalijeme obsah nálevem, ke kterému přidáme nálev z feferonek.  

7. Hrdlo lahve zaděláme alobalem.  

8. Konzumujeme nejdříve za týden. 

Autor:  Zuzana Plíšková
 

Recepty Apetýtu:

Kuře a med: to není vůbec špatná kombinace. - Foto: Patrik Rozehnal

Medové kuře

 
Originální název receptu Josef Veselý nezná, proto mongolský guláš. - Foto: James Losey, Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic

Mongolský guláš

 
Pečená kachna s pomeranči (ilustrační foto). - Foto:  RitaE

Pomerančová kachna

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2017 Český rozhlas