Poslech
Vaříme se Slávkou
3. ledna  2018 v 10:30  

Játrové karí

Příprava jater - Foto: Martin Čuřík

Příprava jaterFoto: Martin Čuřík

Audio

Poslechněte si celý příspěvek

Přehrát

Karí se prý dá udělat ze všeho, tak proč nevyzkoušet jatýrka?

Suroviny:
500 g kuřecích jater
1 menší cibule
2-3 jablka, raději kyselejší
2 lžíce másla
karí koření
citronová šťáva
sůl 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. 

2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme na ni játra a prudce opečeme. 

3. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme k játrům, okořeníme karím a společně vše podusíme, solíme až na konec. 

4. Podáváme s rýží. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Rohlíčky (ilustrační foto) - Foto: Masako Shinzato

Domácí houstičky nebo rohlíčky

 
Řízky (ilustr. obr.) - Foto: Stanislava Brádlová

Smetanové řízky

 
Pórková polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Polévka pórková se slaninou

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas