Poslech
Vaříme se Slávkou
2. ledna  2018 v 10:30  

Lepenice

Lepenice - Foto: Stanislava Brádlová

LepeniceFoto: Stanislava Brádlová

Audio

Poslechněte si celý příspěvek

Přehrát

Nezní to moc lákavě a ani to moc krásně nevypadá, ale pochutnáte si!

Suroviny:
brambory
kysané zelí
slanina
kmín
sůl 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. 

2. Mezitím překrájíme kysané zelí – kdo má raději měkčí, krátce ho povaří. 

3. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme na pánvi. 

4. Uvařené brambory slijeme, přidáme k nim zelí a rozpečenou slaninu, rozšťoucháme a podáváme. Někde míchají jen brambory se zelím a křupavou slaninu dávají na povrch. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Rohlíčky (ilustrační foto) - Foto: Masako Shinzato

Domácí houstičky nebo rohlíčky

 
Řízky (ilustr. obr.) - Foto: Stanislava Brádlová

Smetanové řízky

 
Pórková polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Polévka pórková se slaninou

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas