Poslech
Vaříme se Slávkou
27. prosince  2017 v 10:30  

Nugátoví ježci

nugát, čokoládová pomazánka, čokoláda, Nutella - Foto: Fotobanka Pixabay

nugát, čokoládová pomazánka, čokoláda, NutellaFoto: Fotobanka Pixabay

Audio

Poslechněte si celý příspěvek

Přehrát

Pokud už vám došly zásoby cukroví…

Suroviny:
140 g piškotových drobečků
100 g másla
100 g cukru moučky
2 vejce
2 lžíce kakaa
100 g mandlí
1 panáček rumu
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička skořice 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme podélně na tenké nudličky – bodliny. 

2. Ostatní suroviny – piškotové drobečky, cukr, vejce, máslo, kakao, skořici, šťávu a rum smícháme v míse, dáme přikryté na 2-3 hodiny do chladu proležet a pak tvarujeme malé šištičky, na jedné straně zúžené – jako tělíčko. Nebo tvoříme jednoduše kuličky a zapícháme do nich mandlové nudličky. Ukládáme v chladu a konzumaci neodkládáme. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Rohlíčky (ilustrační foto) - Foto: Masako Shinzato

Domácí houstičky nebo rohlíčky

 
Řízky (ilustr. obr.) - Foto: Stanislava Brádlová

Smetanové řízky

 
Pórková polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Polévka pórková se slaninou

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas