Poslech
Vaříme se Slávkou
7. února  2018 v 10:30  

Omelety s kiwi a jahodami

Omeleta (ilustr. obr.) - Foto: Fotobanka Pixabay

Omeleta (ilustr. obr.)Foto: Fotobanka Pixabay

Anebo si vyberte ovoce podle vaší chuti.

Suroviny:
4 vejce
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžičky cukru
2 lžíce smetany na vaření nebo šlehačky
1 kiwi
několik jahod
šlehačka na ozdobu
sůl
tuk na smažení 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Vajíčka našleháme s cukrem a špetkou soli a nakonec zašleháme do směsi mouku a smetanu. 

2. Na pánvi rozehřejeme tuk a upečeme na něm omelety po obou stranách. 

3. Dáme je na teplý talíř, na polovinu poklademe střídavě plátky oloupaného kiwi a plátky jahod, přeložíme a dozdobíme šlehačkou. Volíme raději doma šlehanou, ne ze spreje. 

5. Podáváme s bramborovou kaší, s vařenými bramborami. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Červená polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Červená polévka

 
Bramboráky (ilustr. obr.) - Foto: Czech Specials

Rychlobramborák

 
Jablečné taštičky - Foto: Czech Specials

Jablkové taštičky

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas