Poslech
Vaříme se Slávkou
6. února  2018 v 10:30  

Sekaná s překvapením

Sekaná - Foto: Edsel Little,  CC BY-SA 2.0

SekanáFoto: Edsel Little, CC BY-SA 2.0

A doufám, že příjemným!

Suroviny:
400 g masa (1:1 hovězí a vepřové)
100 g sýra (eidam, gouda…)
1 houska
1 vajíčko
2-3 stroužky česneku
pepř
majoránka
sůl
1 lžíce tuku 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Maso umeleme společně s nakrájenou houskou, kterou jsme předem namočili ve vodě a pak lehce vymačkali. 

2. Do hmoty přimícháme vejce, utřený česnek, rozemnutou majoránku, podle chuti opepříme a osolíme. 

3. Na folii z masové hmoty upravíme plát, doprostřed položíme hranolky sýra a zabalíme do šišky – jako klasickou sekanou, snažíme se, aby sýr byl uprostřed. Šišku položíme na dvě špejle v pekáčku, přidáme lžíci tuku, mírně podlijeme, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct. 

4. V závěru pečení odkryjeme, aby sekaná dostala pěknou kůrčičku. 

5. Podáváme s bramborovou kaší, s vařenými bramborami. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Červená polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Červená polévka

 
Bramboráky (ilustr. obr.) - Foto: Czech Specials

Rychlobramborák

 
Jablečné taštičky - Foto: Czech Specials

Jablkové taštičky

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas