Poslech
Vaříme se Slávkou
8. února  2018 v 10:30  

Slovenský zelný salát

Zelný salát - Foto:  en.wikipedia.org

Zelný salátFoto:  en.wikipedia.org

Anebo si vyberte ovoce podle vaší chuti.

Suroviny:
200 g syrového hlávkového zelí
2 zelené papriky
2-3 cibule (podle velikosti)
ocet
marináda: půl šálku hovězího vývaru
asi deci octa
2 lžíce dobrého oleje
2 lžičky strouhaného křenu
2 lžičky sekaného kopru
sůl
trošku cukru 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Zelí bez košťálu, papriky a cibule nakrájíme na proužky a na sítu ponoříme na chvilku do vroucí octové vody. Pak vyndáme a necháme dobře okapat. 

2. Připravíme marinádu ze všech surovin, a když zelenina vystydne, přelijeme ji marinádou, promícháme, přendáme do skleněné nebo porcelánové mísy, stlačíme, zakryjeme a dáme na 1-2 hodiny proležet do ledničky. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Červená polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Červená polévka

 
Bramboráky (ilustr. obr.) - Foto: Czech Specials

Rychlobramborák

 
Jablečné taštičky - Foto: Czech Specials

Jablkové taštičky

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas