Poslech
Vaříme se Slávkou
9. února  2018 v 10:30  

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách - Foto: Stanislava Brádlová

Vepřové na houbáchFoto: Stanislava Brádlová

Klasika, která nezklame.

Suroviny:
200 g syrového hlávkového zelí
2 zelené papriky
2-3 cibule (podle velikosti)
ocet
marináda: půl šálku hovězího vývaru
asi deci octa
2 lžíce dobrého oleje
2 lžičky strouhaného křenu
2 lžičky sekaného kopru
sůl
trošku cukru 

Vaříme s rozhlasem

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. 

2. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme. 

3. Na sádle zpěníme cibuli, odhrneme ji stranou a na rozpáleném tuku opečeme plátky masa z obou stran. 

4. Přidáme namočené houby i s vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo, pokud je potřeba, přilijeme trochu horké vody. 

5. Kdo má rád šťávu jemnější, může v závěru přidat šálek smetany na vaření nebo šlehačky a nechat ještě povařit. 

Autor:  Stanislava Brádlová
 

Vaříme se Slávkou:

Červená polévka - Foto: Stanislava Brádlová

Červená polévka

 
Bramboráky (ilustr. obr.) - Foto: Czech Specials

Rychlobramborák

 
Jablečné taštičky - Foto: Czech Specials

Jablkové taštičky

 
Další články... nahoru
ROZHLAS.CZ

ZPRÁVY > Domácí | Zahraničí | Ekonomika | Sport | Zelená vlna | Počasí

STANICE > Radiožurnál | Dvojka | Vltava | Plus | Radio Wave | D-Dur | Jazz | Rádio Junior

TÉMATA > Komentáře | Leonardo - věda a technika | Kultura | Příroda | Historie | Cestování | Životní styl | Média | Z rozhlasu

Plná verze | RSS | Kontakty | Podcasty | Mobilní aplikace
© 1997-2018 Český rozhlas